Zene

2014.02.12. 13:35

Rigó Mónika, Daavid, Adrika - Tartsunk össze

"Egy magyar, egy cigány és egy szlovák énekel ugyanarról: a szeretet és az összetartás erejéről."

Nem telik el nap úgy, hogy ne arról hallanánk, olvasnánk, hogy mennyi probléma van a világban, mely a mindennapok stresszes életviteléből, a megélhetési problémákban gyökerezik.

Daavid, a magyar énekes, Rigó Mónika és Adrika, Szlovákia ismert előadói úgy gondolták, hogy minden emberben ott van a jó kis magja, mely képes virágot hajtani. Ehhez azonban az embereknek - függetlenül bőrszíntől, kortól, nemtől, vallástól - be kellene látniuk, hogy csak együtt, összetartva tehetik világunkat élhetőbbé, s hogy a szeretet ereje minden problémán felül tud kerekedni.

- Amikor kimentünk Szlovákiába - mesélte Daavid -, még nem igazán tudtam, mi fog kikerekedni az egészből. Számomra a forgatás utolsó pillanatai voltak a legmegrázóbbak, amikor azzal szembesültem, hogy emberek milyen körülmények között élnek. Bízom benne, hogy a világ, mégha lassan is, de a jó irányába fog elmozdulni. Ennek egy piciny mozaik darabkája lehet ez a dal és klip, ahol egy magyar, egy cigány és egy szlovák énekel ugyanarról: a szeretet és az összetartás erejéről. A dal érdekessége, hogy három nyelven, azaz a saját nyelvünkön énekeljük, de ugyanakkor nem rugaszkodtunk el az eredeti, mulatós irányvonaltól sem, mindazon által, hogy mindhárom énekes zenei munkásságának gerincét adó zenei stílust megtartottuk.

Számomra - mondta Rigó Mónika - öröm volt, hogy egy ilyen produkcióban vehettem részt. Számomra fontos a család, és a béke. Remélem, hogy ezzel a dallal egy kicsit mi is ráébresztjük az embereket arra, hogy sosem késő rátérni a helyes útra.

A dal premierjét nem véletlenül február 14-re, azaz Valentin-napra szánta a csapat. Hiszen ez az a nap, amikor talán egy picit jobban odafigyelünk egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!