Zene

2014.01.16. 16:20

Koncepciótlannak hat Bruce Springsteen új nagylemeze

Modernizációs törekvés jellemzi az év egyik legjobban várt albumát; az általában csak The Boss-nak, azaz Főnöknek nevezett Bruce Springsteen korát meghazudtolóan friss hangzásvilágú nagylemezt tett le az asztalra.

Gyuricza Ferenc

A High Hopes dalaival mégsem tudok maradéktalanul azonosulni, amolyan mindent bele kiadvány született, amiben nemcsak a gitáros-énekes néhány régi dalát hasznosították, hanem meglepő feldolgozások is helyet kaptak a korongon. Hogy ez mennyire tudható be a vendéggitáros Tom Morello hatásának, arról nem szól a fáma, mindenesetre van olyan dal is, ami inkább tükrözi a Rage Against The Machine zenészének ízlésvilágát. A High Hopes egy eklektikus album lett, a country-szerű akusztikus balladától Springsteen blues-gyökerein át egészen az elektro-hatásokig számos műfaj megjelenik azon. Ezt a sokszínűséget – főleg egy olyan öregedő zenész esetében, mint amilyen már a Főnök is – lehet karrierösszegző jelzővel illetni, ám esetünkben inkább koncepciótlanság érzete hatja át a kiadványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!