Zalaszentlászló

2016.08.22. 06:39

Felavatták a közösségi összefogással készült kemencét

Közel ötszáz ember, helybeliek és külföldi ingatlantulajdonosok (németek, franciák) gyűltek össze augusztus 20-án délután a Makovecz-féle faluház udvarán Zalaszentlászlón.

Császárné Szabó Judit

Ekkor került sor a társadalmi összefogással, központi támogatás nélkül elkészült közösségi tér és kemence felavatására. Bohár István polgármester köszöntőjében büszkén ismertette az építés fázisait, köszönte a helyi és elszármazott, de a munkára visszatérő emberek, vállalkozók, közmunkások minőségi munkáját.

Az új kemence Fotó: Szalay Csaba

Amíg a színpadon egymást váltották az együttesek (a szentlászlói Mákvirág népdalkör és citerazenekar mellett vidám paródiájukkal szerepeltek a pókaszepetki Őszirózsák nyugdíjasai, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsöd és Bókaháza népdalkörei), addig a fák alatt a kondérokban és sütőkben változatos ételek készültek.

Francia töltött csiga Fotó: Szalay Csaba

A franciák és a németek is elkészítették egy-egy jellegzetes ételüket. Az édességek mellett volt francia Calvados, és osztrák borokat is kóstolhatott a közönség.

A kemence megáldása Fotó: Szalay Csaba

A bemutatókat követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd Artúr atya rövid példabeszéd után megszentelte az új kenyeret, amit felszelve szétosztottak a jelenlévők között. A délután folyamán vidám vetélkedőket is rendeztek. Az időközben elkészült ételeket zene mellett fogyasztotta el az ünneplő közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!