Zalaszentgyörgy

2014.03.07. 11:41

Faluünnep vasiakkal, zalaiakkal

Megyei körkép – A Zalai Falvakért Egyesület és az oszkói Hegypásztor Kör a Spiritusz program keretében az első faluünnepet tartja Zalaszentgyörgyön.

Simon Erzsébet

A Zalai Falvakért Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával kistelepülési közösségek, civil szervezetek együttműködésével közösségfejlesztő programot valósít meg. A 2016 márciusáig tartó együttműködést Zalaszentgyörgyön faluünneppel indítják szombaton délelőtt tíz órától. A Spiritusz – Virtuális és közösségi módszerekkel a kistelepülésekért című programban részt vevő közösségek képviselői 18 településről érkeznek Zala és Vas megyéből. Bemutatkoznak a falvak, helyi kézművesek, helyi termelők, kulturális csoportok, s műhelybeszélgetések is lesznek. A zalaszentgyörgyi kultúrház előtt egy körtefát ültetnek el, kifejezve bizodalmukat abban, hogy a közös munka nemcsak a gyökeret eresztő fán hoz majd évek múlva gyümölcsöt, hanem saját közösségeik életében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!