Zalaszentgrót

2015.01.30. 15:14

Megállapodtak, két alpolgármestert választottak Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Megegyezés született az alpolgármester kérdésében, a csütörtök esti önkormányzati ülésen kettőt is választottak.

Szabó Judit

Az előzmény, hogy Baracskai József polgármester jelöltjét, a független Balogh Gábort kétszer is leszavazta a képviselő-testület. A helyhatósági választások után negyed évvel még nem volt alpolgármestere Zalaszentgrótnak. A Szentgrót Most színeiben indult polgármester időközben tárgyalásokat folytatott a Fidesz helyi képviselőivel, s olyan megállapodás született, hogy ezentúl két alpolgármester dolgozik a városban. A képviselők csütörtökön igent mondtak Baracskai József jelöltjére, Balogh Gáborra, ugyanakkor megszavazták alpolgármesternek a Fidesz jelöltjét, Beke László iskolaigazgatót is.

A polgármester közölte: nem jelent többletköltséget az önkormányzatnak a két, társadalmi megbízatású alpolgármester, ugyanis mindketten lemondtak a törvény által előírt juttatásról, és egy alpolgármesteri tiszteletdíjon - havi bruttó 157 ezer forinton - osztoznak. Ezen felül fejenként közel 12 ezer forint költségtérítés illeti meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!