Zalaszentgrót

2015.01.25. 16:05

Egy évtizede fújják együtt

Zalaszentgrót – Jubileumi koncerttel ünnepelelte fenállásának tíz éves évfordulóját a helyi BrassCom rézfúvós együttes, szombaton a Művelődési Központban.

Keszey Ágnes

 

Fotó: a szerző

Egy évtizeddel ezelőtt - a helyi Zeneiskola növendékeiből - első alkalommal alkalmi csoportként állt össze, majd a sikert látva állandó együttesként alakult meg a BrassCom.

-Közel 400 műből álló repertoárunk sokszínű: a reneszánsz, a barokk, a romantikus és a XX. századi komolyzene mellett egyházzene és a könnyűzene: jazz, blues, dixieland és popsztárok dalai, népzenei dallamok is szerepelnek koncertjeinken, énekkari és fafúvós művek rézfúvós átiratait is játsszuk- sorolta Johann Attila, a BrassCom alapítója és vezetője.

Ma már huszonévesek a zenekar tagjai, akik tanulás vagy már munka mellett próbálnak és lépnek fel rendszeresen - a helyi események mellett meghatározónak tartják országszerte az evangélikus egyházzenei programok való szereplést és a külföldi koncerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!