Zalaszentgrót

2014.03.12. 19:20

Bakancsos turistáknak (is) szánják

Kisgörbő - Április közepétől már vendégeket fogad a volt általános iskolában kialakított turistaszálló. A szebb napokat megért épület így megmenekül az enyészettől.

Sámel József

Szabó Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy a tornacsarnokkal is rendelkező egykori intézmény évekkel több település diákjait fogadta. Amikor az iskola megszűnt, évekig üresen állt, majd úgy tűnt, rendeződik a sorsa. Regionális méhészeti központ, egyfajta oktató bázis kezdte meg működését az épületben, de a fellendülés nem sokáig tartott. Ezután ismét a „kongás” lett az úr az épületben, miközben a település vezetői folyton törték a fejüket a hasznosítási lehetőségeken. Osztottak és szoroztak, majd a körülményeket értékelve úgy döntöttek, hogy az épület turistaszállóként biztosan megállja a helyét.

Bándi Tiborné (balról), Orsósné Judi Anna és Szabó Ferenc a közelgő nyitásra készülve rendezik a turistaszálló helyiségeit (Fotó: Sámel József)

- Saját erőből, a közfoglalkoztatottak segítségével kezdtük meg a felújítást, az épületben társalgót, melegítőkonyhát, ebédlőt, vizes blokkot alakítottunk ki a szobákon kívül – fogalmazott Szabó Ferenc. – Összesen harmincöt főt tudunk fogadni, de a szálláshelyek száma bővíthető, köszönhetően a nagy udvarral is rendelkező épület méretének. Bevallom, elsősorban a bakancsos turistákra alapozunk, a környéken ugyanis sok a látnivaló, a Kovácsi-hegytől kezdve a Vindornya-lápig. A turisták, köztük diákok számára pedig fontos, hogy megfizethető és jó minőségű szállást tudjanak igénybe venni. Nos, a kisgörbői ilyen lesz, várhatóan április közepén már megnyitjuk a szállás kapuit. Úgy gondoljuk, a térségben szükség van az ilyen helyekre. S persze nagyon örülünk annak, hogy az egykori iskola végre hasznos funkciót kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!