Zalaszentgrót

2011.09.15. 16:30

Zalaszentgróton ülésezett az NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma

Szeptember 14-én szerdán a zalaszentgróti Civil Turisztikai Centrum adott otthont a Nemzeti Civil Alapprogram regionális kollégiumi soros ülésének.

Budavölgyi Kálmán

A napirendi pontok közt a Wekerle Sándor Alapkezelő előterjesztései, tájékoztatás a 2011-évi pályázatokkal kapcsolatos kifogásokról, döntés két működési célú pályázatról szerepelt, valamint tájékoztatás hangzott el az előző ülés óta történt NCA folyamatokról.

Kovács Adrienn, az újonnan kinevezett programvezető tájékoztatása szerint a 2011-évi működési célú támogatások 83%-ra megkötötték a szerződést. Az előirányzott 164 millió Ft, támogatási összegből 130 millió Ft, már átutalásra került a nyertesekhez, és már csak a hiánypótlás alatti szervezetek kifizetései vannak hátra, amit folyamatosan hajtanak végre.

Az NCA Tanács lemondott zalai tagjának, Szendrői Péter helyére a Vas megyei póttag Sülyi Pétert nevezték ki, tudtuk meg Nagy Sándortól a kollégium elnökétől. Kelemen Béla az NCA Tanácsának titkára szerint szeptember végére várható civil törvény parlamenti tárgyalása. Arra a kérdésre, hogy mikor szűnik meg az NCA, illetve mikor áll fel az új támogatási intézmény a Nemzeti Együttműködési Alap, a jelenlévő szakértők nem tudtak válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!