Zalalövő

2017.03.06. 18:16

Forradalmi Kossuth-hét az iskolában

Zalalövő - A kialakult helyi hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi az 1848-as forradalomra emlékező programsorozatát a zalalövői általános iskola.

Gyuricza Ferenc

Az úgynevezett Kossuth-hét szerdán reggel, még a tanítási idő megkezdése előtt indul a hatodik évfolyamos tanulók toborzótáncával. Ettől kezdve egy héten át minden napra jut minimum egy olyan rendezvény, amely a reformkor időszakát, illetve a korabeli forradalmi hangulatot idézi meg. Emellett a diákokat különböző tanulmányi és sportversenyekre is invitálják, míg a program zárásaként - március 14-én - iskolai ünnepség keretében is megemlékeznek a sorsfordító eseményekről.

A Kossuth-hét egyik különlegességét az úgynevezett Pilvax Kávéház jelenti, az intézmény aulájában minden nap más és más foglalkozás vagy tevékenység várja a diákokat. Lesz többek közt forradalmi karaoke, készítenek korhű dekorációt és kokárdát, illetve egy dokumentumfilmet is bemutatnak itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!