Zalakaros

2014.06.01. 17:30

Tűzoltók versenye Zalakaroson

Zalakaros - A Zala megyei Tűzoltószövetség rendezte az önkéntes és létesítményi tűzoltók versenyét, melyen szinte minden kategóriában a becsehelyiek nyertek.

Benedek Bálint

A megye több pontjáról, sőt a horvátországi Hodosánból 30 csapat érkezett, hogy számot adjon tudásáról, s éles versenyben megmutassa meg éppen hol tart a felkészülésben. Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a megyében 600 önkéntes tűzoltó dolgozik tűzoltó egyesületekbe rendeződve. Veszélyhelyzetben számítanak a munkájukra. A zalai önkéntesek kedvező helyen állnak az országos rangsorban, s versenyek tekintetében is van okuk a bizakodásra, hiszen a letenyeiek illetve a becsehelyiek rendre az élmezőnyben végeznek.

A Zala mentőcsoport közel negyven fős egysége számtalanszor segített árvizeknél, akik a viadal előtt Rigó Csaba Zala megye kormánymegbízottjától egy Európai Uniós pályázatnak hála, közel négy millió forint értékben gazdagodtak szivattyúkkal, aggregátorokkal és védőruhákkal.

- Óriási jelentősége van a tűzoltóversenyeknek, hiszen a felnőttek mellett rengeteg fiatal önkéntessel is lehet találkozni, akik szintén komolyan veszik a feladatukat tette hozzá Rigó Csaba.

Az egyik legizgalmasabb feladat a kismotor-fecskendő -szerelés, mely amellett, hogy komoly csapatmunkát igényel, próbára is teszi a figyelmet is, hiszen egy apró hiba tönkreteheti a feladatot. A Becsehelyi ÖTE csapatait Budai Róbert vezette, szerinte a koncentráció elengedhetetlen, e nélkül szétesne a csapat. Azonban náluk soha nem lankadhat a figyelem, már a gyerekek tanításakor is azt veszik figyelembe, hogy fegyelmezett, precíz mégis dinamikus végrehajtásra törekednek. A CTIF vagyis a tűzoltó akadálypálya és a váltófutás hagyományos nemzetközi versenyszám, amelyben időre kell elvégezni a gyakorlattal.

Eredmények. Kismotorfecskendő, retro, férfiak: 1. Becsehely Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 2. Szőkedencs ÖTE, 3. Hévíz ÖTE. Nők: 1. Alsópáhok ÖTE, 2. Becsehely ÖTE, 3. Murakeresztúr ÖTE. Ifjúsági: 1. Becsehely. Gyermek: 1. Hévíz, 2. Murakereszt-úr. Modern, férfiak: 1. Becsehely, 2. Hévíz. Nők: 1. Becsehely. Ifjúsági: 1. Becsehely. Gyermek: 1. Hévíz. CTIF tűz-oltó akadálypálya, ifjúsági: 1. Mura Ifjúsági Tűzoltó Szövetség I., 2. Letenyei DOHÖTE, 3. Mura Ifjúsági Tűzoltó Szövetség II. CTIF, felnőtt, férfiak: 1. Becsehely, 2. Hévíz. Nők: 1. Becsehely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!