Zalaegerszeg

2015.09.07. 13:39

Vonat elé hajtott - családja életveszélyes sérüléseket szenvedett

Zalaegerszeg – Vonat elé hajtott gépkocsijával a 23 éves sofőr; felesége és hároméves kisfia életveszélyesen megsérült.

Arany Gábor

Az ügyben nemrég közvetítés indult, emiatt három hónapra felfüggesztették a büntetőeljárást. A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel meggyanúsított 23 éves zalakomári M. Gyula Ford típusú személyautójával idén május elsején délután negyed ötkor a tilos jelzés ellenére ráhajtott a sínekre a zalakomári Hunyadi utcai átjáróban. A Zalaszentjakab felé tartó vonat a gépkocsi hátuljának ütközött, amitől a gépkocsi ez után még kidöntötte az út menti betonkorlátot.

Az autó a rézsűre csapódva állt meg. A sofőr mellett ült 19 éves sógora, hátul 22 éves felesége és 3 éves kisfiuk. Senki nem használta a biztonsági övét, a kisfiú gyerekülését nem rögzítették, ő kiesett a kocsiból és a járműtől 13 méterre találták meg. Az anya és a gyermek töréseket, koponyasérüléseket, összességében életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kisfiú maradandó egészségkárosodásáról csak később lehet nyilatkozni.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az üggyel kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, a bűncselekmény elkövetését elismerő férfi kérte a közvetítői eljárást. Mivel ennek minden feltétele – az érintettek hozzájárulása is – fennállt, ezért az illetékes ügyész a büntető eljárás 3 hónapra történő felfüggesztéséről határozott. Ha ez eredménnyel zárul, akkor a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt már nem kerül sor bírósági tárgyalásra.

A sajtószóvivő még egy közlekedéssel kapcsolatos ügyet is említett. Az a baleset idén április 8-án reggel negyed nyolckor a megyeszékhelyi Gasparich út 3. szám előtt történt. Itt egy 40 éves zalaegerszegi nő a megengedett sebességet túllépve a kijelölt átkelőhelyen gázolt el gyalogos nőt, akinek combcsontja törött. A felelősségét csak részben ismerte el az autós, aki ellen a napokban emeltek vádat közúti baleset okozásának vétsége miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!