Zalaegerszeg

2015.07.14. 13:44

Vasárnap: Egerszeg búcsú

Zalaegerszeg – Vasárnap immár 16. alkalommal rendezi meg az Egerszeg búcsút az EZE a Falumúzeum és a MOGIM területén.

Magyar Hajnalka

A programról kedden tartott sajtótájékoztatót dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke, Tóth János, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM) igazgatója, Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója, valamint Major Zsolt, az EZE jegyzője. A megyeszékhely védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére rendezett hagyományos búcsú kezdetét 10 órakor harangkondítás jelzi. Egy órával később nyílik meg a Pajtagalériában a Horváthné Bencze Irén üvegképeiből és Pintér József festményeiből rendezett tárlat, majd 11.30-kor kezdődik az ökumenikus istentisztelet.

A színpadi produkciók 14.30-tól indulnak, bohócszám, népzene, társastánc, ütős bemutató, hastánc egyaránt szerepel a kínálatba, s mindeközben Balaicz Zoltán polgármester átadja az idei kitüntetettnek a  Lokálpatrióta díjat.    A sztárvendég, a Wohner Dóra Quintett fellépése 18 órakor kezdődik. A búcsú klasszikus kellékei sem hiányozhatnak, egész nap tart a  kirakodóvásár. Emellett   húszféle kézműves elfoglaltság és rengeteg gyerekprogram kínál élményt, bemutatkozik az állatmenhely, s mód lesz véradásra is. A MOGIM játszótérrel, érdekes helyszínekkel  és kiállításokkal várja a búcsú vendégeit, akik ételben italban sem szenvednek hiányt.  A város  két forrásból összesen 800 ezer forinttal támogatja a családi rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!