Zalaegerszeg

2015.10.11. 13:11

Tanulmány az alkotóházak helyzetéről

Zalaegerszeg – A Gébárti Kézművesek Házában szombaton projektnyitó rendezvényen találkoztak és tanácskoztak a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesületének tagjai, köztük alkotóházat fenntartó mesterek.

Hajdu Péter

A megjelenteket Balaicz Zoltán polgármester üdvözölte, s a projektindítón, aminek témája az alkotóházak fenntartásának, fejlesztési lehetőségeinek kidolgozása, jelen volt Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezető-helyettese, valamint Beszprémy Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének tárvezetője. A projektindító tanácskozás a kézműves alkotóházak működésének, fennmaradásának feltehetőleg nagyon fontos állomása. Ugyanis az alkotóházak számára 2009 óta nincs pályázati lehetőség, amit infrastruktúrájuk fejlesztésére fordíthatnának. Mint Prokné Tirner Gyöngyi, a Kézművesek Háza szakmai vezetője, s az országos egyesület elnöke elmondta, a projektindítón létrejött az a team, amelynek feladata az alkotóházak, nyitott műhelyek helyzetét felmérő tanulmány elkészítése. A tanulmányt 2016. április 15-ig kell benyújtani az EEM-hez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!