Zalaegerszeg

2013.04.12. 14:16

A Fiatalok Hete

A jövő hét a fiataloké lesz Zalaegerszegen: hétfőtől szerdáig a 9. főiskolás fesztivál, szerdától péntekig a 2. városi diáknapok, péntektől vasárnapig pedig 19. Nemzetközi Építész Diáktalálkozó és Konferencia programjai szólítják meg az ifjúságot.

Horváth A. Attila

A "Fiatalok Hete" rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón számolt be pénteken Balaicz Zoltán alpolgármester és a rendező szervezetek több képviselője. Elhangzott: az önkormányzat mindhárom programot kiemelten, összesen 5,5 millió forinttal támogatja, az Emberi Erőforrások Minisztériumától pedig 1,3 millió forint érkezett e célra. A főiskolás fesztiválról Kosár Lajos (Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, elnök) és Ádám Martina (ZFE, alelnök) számolt be: a PTE Egészségtudományi Karán és a BGF Gazdálkodási Karán zajlanak majd a szakmai, illetve szórakoztató programok, a hallgatókat emellett élő koncertekkel várják. A városi diákönkormányzatot képviselő Büki Bettina, Tóth Géza és Deák Milán a diáknapok eseményeit ismertette; ezúttal is lesz városházi "hatalomátvétel", a produkcióknak pedig a sportcsarnok ad otthont. Végül Rozmán Sándor, a Deák-Széchenyi-szakközépiskola igazgatója elmondta, hogy 29 intézményből mintegy 200 diákot várnak a nemzetközi építész diáktalálkozóra, amelynek témája a népi építészet lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!