Zalaegerszeg

2017.06.14. 17:20

Középfokú nyelvvizsgával

ZALAEGERSZEG Nyolc esztendő munkájának gyümölcse érett be azzal, hogy a megyeszékhelyi magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskola 19 diákja minap megszerezte angol nyelvből az államilag elismert, komplex középfokú nyelvvizsgát.

Arany Gábor

A sikerről szerdán délután a városháza tanácstermében rendezett teadélutánon számoltak be a tanárok és a diákok. Az eseményen részt vettek a gyermekek hozzátartozói, valamint az önkormányzat képviseletében Velkey Péter osztályvezető és Kajári Attila, a tankerületi központ igazgatója. Mint Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György általános iskola intézményvezetője felidézte, 2008-ban fogalmazódott meg a két tanítási nyelvű oktatás ötlete.

Teadélutánon értékelték az elmúlt nyolc évet Fotó: Pezzetta

A következő évben a két tagintézményben fél-fél osztályban 18-18 diákkal kezdődött el a munka. Hetente tucatnyi órában angolul tanulhattak a diákok. Az induló létszámból átiratkozás és egyéb okok miatt 18 petőfis és 9 dózsás jutott el a nyolcadik osztályig. Közülük húszan jelentkeztek a középfokú komplex nyelvvizsgára és 72 százalékos átlageredményt elérve tizenkilencen meg is szerezték a bizonyítványt. Jelenleg 1200 diákból 265 tanul két tannyelven az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!