Zalaegerszeg

2017.04.17. 13:18

Tojáskereső verseny a falumúzeumban

Zalaegerszeg - Közel ezer csokitojást gyűjthettek be a gyerekek hétfőn a Göcseji Falumúzeum és a MOGIM területén megrendezett tájékozódási verseny keretében.

Magyar Hajnalka

Kora délután több százan gyűltek össze a tojáskereső verseny rajtjánál, hogy a falumúzeum területére lépve nekiveselkedjenek a mintegy száz helyszínen elhelyezett húsvéti édesség keresésének.

Mint Fehér Ferenc, a Trió Egerszeg ZTC, azaz a tájékozódási futóklub elnöke elmondta, immár 20. alkalommal szerveztek tojáskereső versenyt a sportág népszerűsítése érdekében, s hetedik éve választják helyszínül a skanzen, valamint az olaj és gázipari múzeum területét.

Horváth Attila, Horváth Hella, Horváth Bori és Horváth Halmai Eszter a verseny egyik állomásán

Fotó: Katona Tibor

A belépők részletes, a tájfutó versenyek jelöléseivel pontosan megegyező térképet kaptak, ennek segítségével igyekeztek fellelni a csokitojásokat és a tájékozódási pontokat. Az Egerszeg Rádió partnerségével megrendezett délutánon számos ajándékot sorsoltak ki a résztvevők között, s az óvodás korosztály számára külön, játékos futamot is indítottak. A falumúzeum különböző kiegészítő programokkal járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!