Zalaegerszeg

2017.04.26. 16:50

Űrhajó szemétből

Zalaegerszeg - Az idén második alkalommal rendezik meg általános- és középiskolások körében az úgynevezett "Fenntarthatósági témahetet", melyhez az Eötvös József Általános Iskola is csatlakozott.

Fincza Zsuzsa

A témahét központi célja a Föld napja üzenetének, a környezettudatosság és a fenntarthatóság témájának széles körű terjesztése. Az Eötvös-iskolában az egész tanévben kiemelten foglalkoznak a környezetismerettel és a természetvédelemmel.

Varga Petra felakasztható mobiltelefon feltöltő tartót, Szilágyi László űrhajót ügyeskedett össze hulladékból
Fotó: Fincza Zsuzsa

Járiné Lévai Marianna biológia és földrajz szakos tanár, az egyik főszervező adott ízelítőt rendezvényeikből. Sóti Balázs, a Zala-Depo képviseletében a hulladékgazdálkodásról tartott előadást, az aulában kőzetkiállítást rendeztek, a gyerekek készültek a falumúzeum "A hátsó udvar hősei" című rajzpályázatára, a témához kapcsolódó filmeket néztek, papírt gyűjtöttek. A felső tagozatosok technika, természetismeret, informatika, biológia és földrajz órákon csatlakoztak több szálon a témához: egészséges táplálkozástól a tudatos vásárlásig.

Az 1. a gyerkőcei Góth Ildikó és Szakonyné Feith Erika tanítók vezetésével háztartási "hulladékokból" készítettek játékokat, ötletes használati tárgyakat. Kaj Krisztián virágtartót és tolltartót, Proszenyák Léna vázát, illetve elegáns fűszertartót, Keresztes Hanna pedig hangzójátékokat alkotott. És ha a munkába otthon beszálltak a szülők is? Annál jobb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!