Zalaegerszeg

2016.10.27. 17:45

Újra Zala Open

Zalaegerszeg - A Gála Társastáncklub Egyesület 2008-ban indította útjára a Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncversenyt, amelyet idén november 5-én rendeznek meg a Városi Sportcsarnokban.

Zalai Hírlap

Idén már a IX. Zala Opent rendezik, melyre a hazai táncklubok mellett Lengyelországból, Szerbiából és Angliából érkeznek versenyzők, tájékoztatta lapunkat Kuzma Péter, az egyesület elnöke.

- A rendezvénnyel a legfontosabb célunk, hogy klubunk minél több versenyzőjét bevonjuk a hazai és a nemzetközi versenytánc- és formációstánc-életbe. Több éve versenyző csoportjaink folyamatos fejlődést mutatnak a nemzetközi mezőnyben. A rendezvénnyel emelni kívánjuk a magyar táncsport színvonalának nemzetközi megítélését is - mondta Kuzma Péter.

A házigazda gálások a Zala Open tavalyi rendezvényén Fotó: Katona Tibor/archív

Mivel a formációs csapatoknak kevés lehetőségük adódik arra, hogy összemérjék tudásukat, a Zala Open nagy népszerűségnek örvend. A rendezvényen a versenyzőkön kívül a táncegyesület nem versenyző csoportjai is bemutatják koreográfiájukat. A műsort más műfajban fellépő vendég tánccsoportok, néhány esetben énekkarok, zenekarok meghívásával szokták változatosabbá tenni.

A Zala Open kulturális igényt is kielégít, hiszen a városban közkedvelt, népszerű családi programmá vált.

- Nem csupán egy rangos verseny zajlik szűk körű, hozzáértőkből álló nézőközönség előtt, hanem látványos, kellemes kikapcsolódást nyújtunk mindenki számára. A verseny színvonalát igyekszünk megőrizni, nagy hangsúlyt fektetünk a dekorációra, hogy ünnepélyessé varázsoljuk a sportcsarnokot, méltó körülményeket teremtve a színvonalas produkcióknak, a csodálatos kosztümöknek. Hosszú távú célunk, hogy a társastáncot népszerűsítsük, a város idegenforgalmához hozzájáruljunk és a fiatalokat egészséges életmódra szoktassuk - ismertette az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!