Zalaegerszeg

2016.08.11. 17:55

Mostanra igazi népünnepély lett

Zalaegerszeg - Ha az emberek jó célt látnak maguk előtt, szívesen adakoznak, mondta a hagyományos jótékonysági nap kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő.

Varga Lívia

A politikus szerint a másfél évtizedes múltra visszatekintő program az idők folyamán igazi népünnepéllyé vált. S miután évről évre több a résztvevő, előfordulhat, hogy hamarosan bővíteni kell a főzéshez rendelkezésre álló teret az AquaCityben, fogalmazott mosolyogva a zsűritagként is közreműködő Vigh László, méltatva a főzőcsapatokat és azokat is, akik megvásárolva az étkeket hozzájárulnak a nemes tervek megvalósulásához.

Munkában a zsűri: Vigh László és Rigó Csaba a tavalyi programon. Mindig készülnek különleges kompozíciók is Fotó: Archív

Nem lesz könnyű dolga a zsűrinek sem, hiszen a közel hatvan csapat által készített finomságok igen változatos képet mutatnak majd. A menük között megtalálhatóak olyan zalai specialitások, mint a krumpliprósza, a göcseji gombaleves vagy a tejfölös répa. De a strandolós ételek kedvelői is megtaláljak az ínyükre valót, hiszen lesz hamburger, palacsinta, főtt kukorica és gofri is. Az ínyencek pedig igazi kuriózumokkal találkozhatnak: készül körömpörkölt, rántott csirkeláb, cukkinis rakott palacsinta és slambuc is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!