Zalaegerszeg

2016.06.14. 14:36

Tíz éves a zalaegerszegi belvárosi szabadtéri nyári színház

Zalaegerszeg - Csárdáskirálynő, A padlás, Komám asszony, hol a stukker? Népszerű dallamokkal és vidám játékokkal várja a közönséget a 10. évébe lépett Kvártélyházi Nyári Fesztivál.

Arany Horváth Zsuzsa

Az idei kínálatról tartott sajtótájékoztatót tegnap Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor igazgató, valamint a nyári fesztivál partnerszervezete, a Manna Kulturális Egyesület vezetője, Gáspár Anna. Ugyanis negyedik alkalommal rendezik meg a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált (ZA-KO) is, amely olyan sikeres színházi darabokat hoz Zalaegerszegre, amelyekhez másképp nem lenne szerencsénk. Ezek között találhatjuk július 1-10. között Mozart Cosi fan tutte című operájának átiratát (Katona József Színház), Hernádi Judit zenei estjét, egy Shakespeare parafrázist (M/ámor, vagy amit akartok), egy zenés párterápiát (A szerelem zsoldosai), egy konyhakomédiát (Shirley Valentine Vándor Évával), mindezt a humor jegyében. A komolyabb hangvételt a fővárosban és vidéken egyaránt megindító sikerrel játszott Egyasszony című monodráma képviseli, Tenki Réka előadásában. A gyerekeknek a János Vitézt és az interaktív Tökvárost hozza el a ZA-KO.

A tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester a szerencsés helyszínválasztást méltatta, hiszen a belváros legszebb belső udvara, a XVIII. században épült kvártélyház ideális miliőt biztosít a teátrumi élményekhez.

Tompa Gábor vázolta az idei repertoár kialakulását: közönségigény tartja műsoron a Komám asszony, hol a stukker? című játékot, valamint A padlás című musicalt. Az új attrakció nagyszabású vállalkozás: a Csárdáskirálynő, amelyet részben a Hevesi Sándor Színház művészeivel állít színpadra Tompa Gábor. Ízelítőt is kaptunk a hangulatból, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila kvártélyházi indulóvá írta át és énekelte el az operett egyik slágerét: „Kvártélyháznak udvarán boldogok leszünk.”

Az utóbbi három előadás július 12. - augusztus 25. közt kerül színpadra, ez azt jelenti, hogy egész nyáron kényezteti közönségét a Kvártélyház, hogy azután átadja a helyét a Vadpörkölt fesztiválnak. A futballgazdag estéken pedig itt az EB-vitamin napok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!