Zalaegerszeg

2016.02.17. 15:04

Új eszközök az egerszegi és kanizsai körzethez tartozó önkéntes tűzoltóknak

Zalaegerszeg, Nagykanizsa – Védőfelszereléseket, tűzoltáshoz használatos eszközöket vehettek át szerdán az egerszegi és kanizsai körzethez tartozó önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői.

Pásztor András

Szerdán a zalaegerszegi katasztrófavédelmi kirendeltségen adták át a közel öt és fél millió forint értékű eszközöket a baki, kemendollári, pókaszepetki, zalaistvándi, zalaszentiváni, valamint a petőmihályfai önkéntes tűzoltóknak. Ezek az egyesületek a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal működnek együtt. Mivel a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóság működési területe túlnyúlik a megyehatáron, így jutott eszközökhöz a Vas megyei petőmihályfai egyesület is.

Nagykanizsán szerdán Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át az ellátási körzethez tartozó egyesületek – Balatonmagyaród, Becsehely, Gelse, Letenye, Miháld, Murakeresztúr, Vése, Szőkedencs, Iharosberény, Gyékényes, Szentliszló, Szepetnek, Zalakaros – pályázaton nyert felszereléseit, eszközeit.

 

– Az önkéntes tűzoltó egyesületek egyre több feladatot vesznek le a hivatásosok válláról, nélkülük nem lehetne olyan remek mutatókat elérni, mint amilyenekkel Zala is rendelkezik – mondta Egri Gyula, aki hozzátette: a kanizsai hivatásos tűzoltóság ellátási területén három olyan önkéntes gárda is működik, melynek tagjai önálló beavatkozási jogkörrel bírnak, azaz mentési feladatokhoz, kisebb tűzesetekhez nem kell a hivatásos állomány.

– Közel 900 ezer forint értékű eszközt és védőfelszerelést nyertünk a pályázaton, melyekre nagy szükség is volt, hiszen a bevetések során idővel el is használódnak ezek a berendezések, illetve a ruházat – vélekedett Baján Sándor, a gelsei önkéntes tűzoltók vezetője, aki elárulta: pár hónapja Kerecsenyben oltottak bálatüzet, kedden pedig a megtelt árkokból szivattyúzták a vizet a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!