Zalaegerszeg

2016.02.23. 15:57

Folytatódik a zalai idősebbek egyeteme

Zalaegerszeg - Folytatódik a Szenior Akadémia, azaz az országos nyugdíjas szabadegyetemi programsorozat. A 2015/2016. II. félévében az 55. életévüket betöltöttek bővíthetik ismereteiket Egerszegen is.

Arany Horváth Zsuzsa

Az tavaszi időszakban összesen hat előadási napon vehetnek részt az érdeklődők, hangzott el a Balaicz Zoltán polgármester vezette sajtótájékoztatón tegnap. Az első előadási napon, március 3-án 12.30 órától a szabadegyetemnek helyszínt adó BGE Gazdálkodási Karán (Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A) iratkozhatnak be a szépkorú diákok, akik indexükbe aláírásokat gyűjthetnek, hogy a kurzus végén kirándulást tehessenek a budafai arborétumba. (Az előző félévben összesen 180 hallgató iratkozott be.) A BGE Gazdálkodási Kara a II. félévben is részt vesz a szabadegyetem programjában, hozzájárulva az időskorú hallgatók ismeretszerzéséhez, mondta Lambertné Katona Mónika dékán.

A város idősügyi programjait bővítő akadémia a következő témaköröket érinti: Evolúció és öregedés. Tényleg, miért öregszünk?; Kell-e nekünk önismeret? (előadó: dr. Kollár József egyetemi docens); Jogtudatos magatartás időskorban; Művészeti irányzatok a XX. században; Időskori diszkrimináció; Keresd a békét! (előadó: dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel). A BGE szervezésében zajlik a Munkavégzés idős korban; Az egészségtudatosság jegyében a Mozgás 50 felett is; A környezettudatos életmód - Közösségi kert örömei; Energiahatékony építészet és az épületfelújítás című előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!