Zalaegerszeg

2015.09.17. 15:08

Strasbourg és önkéntesség

A Jobbik az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul amiatt,hogy a férfiak nyugdíjba meneteléről 40 évi munkaviszonyuk után nem lehet népszavazást kiírni.

Arany Gábor

Ez is elhangzott csütörtökön a Jobbik ifjúsági tagozatának Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján. Az tagozat elnöke, Stummer Attila elmondta, nem kívánnak újabb aláírásgyűjtésbe kezdeni, hanem a strasbourgi bíróság döntését kérik. Az elnök beszélt arról is, hogy a diákmunkához hasonlóan a gyakornokokkal kapcsolatos tapasztalatokat kívánják összegyűjteni. Ezért kérik hogy akiket így foglalkoztattak, számoljanak be nekik élményeikről. Azaz: például megfelelő volt-e a viselkedés velük szemben, megkapták-e a kötelező juttatásokat, érdemi, szakmai munkát bízták rájuk vagy csak kávéfőzést, fénymásolást, és így tovább?

Az elnök elmondta: az önkéntesség hetét ezekre a napokra hirdette meg országosan az ifjúsági tagozatuk. Ehhez több tagjuk csatlakozott, a megyeszékhelyen például szemétszedést szerveznek, felajánlják segítségüket mindehol, ahol szívesen fogadják őket. Beszámolt arról is, hogy az ifjúsági tagozatok szervezetei az országban testvérvárosi kapcsolatokat építenek ki. Nemrég Veszprémmel szőtték szorosabbra a szálakat a zalaegerszegiek. Terveik szerint közös rendezvényeket is tartanak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!