Zalaegerszeg

2015.06.12. 14:05

Nemcsak a betegségről szól

Zalaegerszeg - A Szív- és Érbeteg Egyesület klubja nemcsak az egészségügyi kérdések és megoldások kapcsán rendez összejöveteleket. Nemcsak a velük kapcsolatot tartó orvosok hasznos előadásait hallgatják meg a tagok, hanem számos, a betegség mellett természetesen óvatos, de kiegyensúlyozott életvitelhez szükséges programot is együtt bonyolítanak.

Olvasó

Ennek jegyében vettünk részt május 30-án a Révfülöpön rendezett nyugdíjas találkozón. Dalkörünk fellépett egy népdal csokorral, mely a hírneves gyűjtő, Vajda Józsi bácsi gyűjteményéből való. Nagyon jól érezte magát csapatunk_ zsűrizés nem volt, de ha lett volna, úgy éreztük, csapatunk mindenképpen dobogós helyen végzett volna. Voltunk még aznap egy sétahajózáson, kellemesen töltöttük a napot.

A Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület ebben az évben az alábbi helyszíneket látogatta meg nem kis létszámmal. Februárben az egerszegi VMK-ban dalkörünk bemutatta a farsangra összeállított humoros darabot, mely az elkészült megyeszékhelyi Dísz teret próbálta bemutatni prózában és énekkel vegyítve, elmondhatjuk, nagy sikere volt. Március 26-án Budapesten a sziklakórház múzeumot, valamint a vár bazárt néztük meg negyvenen. Áprilisban Nagykapornakon a bencés templomot, valamint a faluházat látogattuk meg. Májusban Zircre, valamint a Cuha patak völgyébe látogattunk mintegy hatvanan.

Május 15-én az Apácai Művelődési központban megrendezett Nyugdíjasok tízpróbáján két csapattal indultunk. Dalkörünk is bemutatkozott. Tagtársunk, Molnár István és neje felajánlották, hogy babagulyást főznek részvevőink részére. Nagyon finom volt. Köszönet érte.

Június 3-án utaztunk Pannonhalmára 80an, ezúttal is sok szép élménnyel tértünk haza.

Hetente 12-15 tagtársunk rendszeresen - nordic walking bot segítségével - gyalogol.

Heti négy alkalommal pedig gyógytornászok által vezetett fenntartó tornán veszünk részt.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, baráti körben vidáman töltsük a nyugdíjas éveket, a az egészségi állapotunkat is figyelembe véve szép tájakat látogassunk meg, nem utolsósorban gazdag ismeretanyagra tegyünk szert utazásaink során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!