Zalaegerszeg

2015.06.13. 15:44

Áldozópappá szentelték Kis Kornél ferences szerzetest

Zalaegerszeg - Áldozópappá szentelte Veres András szombathelyi megyéspüpök Kis Kornél ferences szerzetest a Jézus Szíve-templomban.

Péter Árpád

A szombati ünnepi szentmisén a főpap kiemelte, a Szűzanya élete a példa arra, hogyan kell Isten szeretetére válaszolni, majd prédikációjában Kornél testvérhez szólva az olvasmányt idézte. Azt a részt, amikor így kiáltott fel Izajás: „Nagy örömmel örvendezem az Úrban".

– A próféta szíve tele volt örömmel, mert, ahogyan ő fogalmazott, Isten az üdvösség ruhájába öltöztette és az igazság köntösét terítette rá – mondta Veres András. – És ezekben az ajándékokban te magad is részesültél. Az üdvösség ruháját akkor kaptad, amikor megkeresztelkedtél, az igazság köntösét pedig amikor elfogadtad az Úr hívását az ő sajátos szolgálatára.

Kis Kornél ferences szerzetest Veres András megyéspüspök szentelte áldozópappá, arra intve, adja át teljesen magát Istennek. Fotó: Péter Árpád

A püspök a kiválasztottságról s a papi hivatásról is szólt, arra intve Kornélt testvért, hogy „atyád dolgaiban tevékenykedj", ami nemcsak azt jelenti, hogy hűséggel és áldozatkészen kell szolgálni Isten hívő népét, hanem sokkal inkább azt, hogy „teljesen átadd magad Istennek, mert akkor tudod lelkipásztori feladatod jól végezni".

Kis Kornél újmiséjét vasárnap fél tíztől mutatja be az olai ferences templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!