Zalaegerszeg

2015.03.26. 20:34

Múltidéző - A Petőfi utcai óvoda és bölcsőde elmúlt negyven évének pillanatai

Zalaegerszeg - A Petőfi utcai óvoda és bölcsőde elmúlt negyven évének pillanataiból válogattunk a Zalai Hírlap archívumából.

 

A Zala Megyei Tanács Építőipari Vállalat dolgozói építik az új 120 férőhelyes óvodát a Tulipán presszó mellett (1973. február 21.)

Tegnap délelőtt a tanulók, szülők és nevelők mellett a megyei és városi vezetőket, köztük Ujváry Sándort, a megyei tanács elnökét, Kustos Lajost, a városi tanács elnökét, Horváth Lászlót a városi pártbizottság titkárát, tervezőket és építőket köszöntöttek a zalaegerszegi Petőfi iskolában.

Ebéd a Petőfi utcai óvodában (1974. november 28.)

Éppen három évvel ezelőtt, 1971. szeptember 1-én helyezték el a Petőfi utcai gyermekintézmények alapkövét, s az idei tanévnyitóra elkészült a 80 férőhelyes bölcsőde, a 120 férőhelyes óvoda, s a bővítéssel egy 16 tantermessé fejlesztett, konyhával, étteremmel, torna-, gyógytorna- és kondicionálóteremmel, három műhelyteremmel, kémiai és fizikai előadóval, rajzszakteremmel, úttörőszobával, ifjúsági és tanári könyvtárral ellátott oktatási központ.

Játékkiállítás szülőknek a bölcsődében (1979. augusztus 28.)

Az iskola előcsarnokában rendezett ünnepségen a Himnusz elhangzása után dr. Oroszy Zoltán, a városi tanács vb művelődésügyi osztályának vezetője mondott megnyitót, majd Ujváry Sándor, a megyei tanács elnöke emelkedett szólásra. Méltatta a három éven át tartott építkezés jelentőségét, elismerését fejezte ki a ZALATERV kollektívájának és a tanácsi építőipari vállalat dolgozóinak.

Babák játék közben a Petőfi utcai bölcsődében (1977. június 3.)

A 32 millió forintos beruházással létesült gyermekintézményi központ bölcsődéje megyei bölcsődei módszertani központ, az új, a város 12. óvodája pedig városi módszertani központ szerepét is betölti.

Petőfi utcai bölcsőde (1992. október 15.)

Azzal a kívánsággal, hogy az intézmények sok generáción át hasznosan szolgálják a zalaegerszegieket, Ujváry elvtárs jelképesen átadta az intézmények kulcsát a három vezetőnek Raffai Imréné iskolaigazgatónak, Kátai U. Istvánné óvoda- és Simon Olga bölcsődevezetőnek. A tanulók nevében Pajor Györgyi köszönte meg a párt és a kormány gondoskodását kifejező intézményeket.

Csillogó gyerekszemek a zalaegerszegi Petőfi utcai óvoda 1984-es karácsonyi ünnepségén

A vendégek ezután a gyermekközpont megtekintésére indultak. Örömmel szemlélték a szavakkal alig kifejezhető szépségű, gazdagon berendezett bölcsődét, amelyet szeptember 16-án vesznek birtokba kis lakói; az óvodát, ahol első napját töltötte már néhány kisgyermek, akik virággal, verssel köszöntötték a látogatókat, s külön néhány szál virággal Hadnagy Györgyöt, akitől a színes intarzia faliképet kapták ajándékul; az iskolát, amelynek falai között befejeződvén már az építkezés zavartalanul folyhat az oktató, nevelő munka. (Zalai Hírlap, 1974. szeptember 3.)

Csillogó gyerekszemek a zalaegerszegi Petőfi utcai óvoda 1984-es karácsonyi ünnepségén

Csillogó gyerekszemek a zalaegerszegi Petőfi utcai óvoda 1984-es karácsonyi ünnepségén



Az új óvoda a Petőfi utcában (1974. szeptember 3.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!