Zalaegerszeg

2015.02.06. 13:13

Közgyűlés utáni LMP sajtótájékoztató Zalaegerszegen: A vállalkozókon csattan

Zalaegerszeg – A megyeszékhely költségvetési hiánya kapcsán tájékoztatta a sajtót dr. Paksy Zoltán (LMP) képviselő a gondok mögött szerinte meghúzódó okokról.

Arany Horváth Zsuzsa

Huszonöt év után került a város olyan helyzetbe, hogy jelentős a költségvetési hiány, új helyi adót is ki kell vetni, amely 600 millió forint értékben be van tervezve a költségvetésbe, jelezte a politikus. Az ok szerinte az a gazdasági környezet, amit a kormány alakított ki. Ebbe a körbe tartozik a rezsicsökkentés is.

A város gazdasági társaságai néhány évvel ezelőtt még a bevételükből évente együttesen 5-600 millió forintot utaltak át az önkormányzat kasszájába. Ez a pénz a rezsicsökkentés miatt – mivel ezek a cégek veszteségessé váltak – eltűnt. Ezt a hiányt kell most az új adóval eltüntetni. A politikus szerint a rossz gazdaságpolitika és a zavaros gazdasági környezet következményét szenvedik el Zalaegerszeg vállalkozói is, amiért a felelősség a kormányzatot terheli. Az LMP az új adót elítéli, azzal nem ért egyet.

Paksy Zoltán hozzátette: felelős önkormányzati képviselőként súlyos következményektől tart, hiszen az eddig is nehezen gyarapodó helyi vállalkozói szektor újabb, súlyos csapást lesz kénytelen elszenvedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!