Zalaegerszeg

2014.12.17. 16:48

Kitüntetett vagyonőrök

Zalaegerszeg – Az elmúlt év tapasztalatairól és 2015 új feladatairól tanácskozott szerdán a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Zala Megyei Szervezete.

Arany Horváth Zsuzsa

– Értékeltük a szakmai kamara kötelező képzési munkáját, áttekintettük a panaszvizsgálatokat és a közigazgatási hatósági jogosítványból fakadó elmúlt évbeli teendőket – tájékoztatott az évzáró elnökségi ülés utáni sajtótájékoztatón Német Ferenc, országos elnök és Horváth József megyei elnök.

 

A következő esztendőben újabb plusz feladatokat kap a kamara, melynek Zalában jelenleg 245 tagja van, de a kötelező képzés során 1025 fő fordult meg a tanfolyamokon. Jövőre hozzájuk kerülhet a most még a rendőrségnél lévő ellenőrzési jogkör, amely így majd nemcsak az adminisztratív követelmények vizsgálatára, hanem a munkakörülményekre is kiterjedhet. A rezsióradíjat 1800 forintban állapítja meg a nyáron megszületett kormányrendelet, ez a napokban egészül ki a végrehajtási utasítással. Az elnök elmondta, ebbe az összegbe nemcsak a nettó bér, hanem a járulékok és közterhek is beletartoznak, ekképp védve a munkavállalót, a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozásokat. Az áruházak, cégek, ipari parkok mellett kritikus infrastruktúra hálózatot, (közérdekből kiemelten őrzendő az energiaszolgáltató a pénzügyi szektor) is védenek a vagyonőrök, munkájuk érzékeny terület. A legfelkészültebb kollégáik közül elismerésképpen oklevéllel tüntettek ki három zalai vagyonőrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!