Zalaegerszeg

2014.11.11. 14:05

KKVHÁZ: Kis- és középvállalatok virtuális tere

A közelmúltban többször tudósítottunk a KKVHÁZ Megyék Versenye idei fordulóiról, amelyben a csapatok a kis és közepes nagyságú vállalkozások (KKV-k) szempontjai alapján oldanak meg, vagy éppen vetnek fel gazdasági kérdéseket.

Hajdu Péter

A KKV rövidítés közismert, ugyanakkor olvasóink közül többen jelezték, nem tudják, mi az a KKVHÁZ.A vállalkozás vezetőjét, Gulyás Józsefet, a KKVHÁZ Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük, mióta létezik, mivel foglalkozik e szervezet.

– A KKVHÁZ a kis- és középvállalatok virtuális kávéháza. A nevünk magában foglalja a kis- és középvállalkozások rövidítését, és a kávéház is kiolvasható belőle. Úgy, mint egy virtuális kávéház, kapcsolatépítő, közösségteremtő, játékos tudásmegosztó hely is, ahol az ember egy kicsit örömét is leli abban, hogy elbeszélget a többiekkel. Szakértőket hallgathatnak meg bizonyos kérdésekben, kifejthetik a véleményüket, tájékozódni tudnak a piaci helyzetről is, vizsgálódhatnak a konkurencia körében. A KKVHÁZ tehát gyakorlatilag egy kis agóra, egy olyan piactérnek is felfogható, ahová bármikor szívesen betérnek a vállalkozók, illetve bárki, aki az internet keresőjébe beírja a honlapunk nevét. Mindez ugyanis, amit elmondtam magunkról, a virtuális térben, az interneten jelenik meg – mondta Gulyás József.

Gulyás József: A KKVHÁZ a kis- és középvállalatok virtuális kávéháza (Fotó: KKVHÁZ)

Ahhoz azonban, hogy a virtuális világ szerethető legyen, arra is szükség van, hogy „hús-vér események” is létrejöjjenek. Ezek közül két dolgot emelt ki a vezérigazgató.

– Az egyik a KKVHÁZ Megyék Versenye, ami idén a második évadját éli, és idén már a határokon átível. A hazai megyék mellett a szomszédos országokból is indítottak csapatot. A verseny lényege, hogy tréfás feladatok kapcsán bővüljenek a vállalkozók ismeretei és kapcsolatai, aminek a vége az, hogy az ember neve, hírneve, és talán egy kicsit a profitja is bővül. A másik rendkívül fontos eseményünk az úgynevezett KKV csúcstalálkozó, amit minden hónapban más megyeszékhelyen szervezünk. Ezeken az eseményeken kerekasztal beszélgetést tartunk, amire kormányzati, önkormányzati oldalról, a civil világból, a nagyvállalati szférából, a kis- és középvállalatok köréből, a felsőoktatás megyei képviselőit. Ez egy vitafórum, ahol a résztvevők kifejthetik véleményüket aktuális kérdésekben.

Az említett KKVHÁZ csúcstalálkozóra a nyár végén Zalaegerszegen is sor került, ahol Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezetője elmondta, hogy a Pannon Lapok Társasága szeretne nagyobb felületet biztosítani a kkv-k kommunikációjához. A lapcsoport missziót vállal ezen a területen. A tapasztalatok szerint a kkv-k a kommunikációra sok esetben nem tudnak kellő figyelmet fordítani. Ezért a PLT-nek célja, hogy felkarolja a vállalkozások ötleteit és bemutassa a pozitív példákat, a sikeres pályázatokat, fejlesztéseket is.

Gulyás József szólt legújabb kezdeményezésükről, a KKV barát mozgalomról, amelyben a portálon különös tudásukat tudják bemutatni a vállalkozások, civil szervezetek annak érdekében, hogy ezzel helyzetbe hozzák a KKV-kat. Utóbbiak a gazdaság fejlődésének, a foglalkoztatásnak fontos letéteményesei, s a hivatalos kormányzati gazdaságpolitika mellett az itt leírt módon is lehet segíteni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!