Zalaegerszeg

2014.10.27. 13:31

Szurgutból jöttek

Zalaegerszeg - Nyugat-szibériai testvérvárosunkból, Szurgutból immár hetedik alkalommal érkeztek Zalaegerszegre fiatalok, akiket Gecse Péter, alpolgármester és Velkey Péter, a Humánigazgatási Osztály osztályvezetője fogadott a városházán.

Nagy Katinka

A 24 fiatal, kísérőikkel együtt egy hetet tölt el városunkban, ami alatt vár rájuk kézműves nap múzeumlátogatásokkal, sportnap többek között korcsolyázással, kosárlabdával és tekézéssel, valamint készülnek több kirándulásra is. A szurguti vendégek múlt hét vasárnap már megismerkedhettek Budapesttel, emellett a mostani hét során ellátogatnak még Bécsbe, Keszthelyre, Hévízre és a kehidakustányi strandra is. A szurguti vendégeket egész héten át a Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai segítik és kísérik.

A szurguti vendégek vendéglátóikkal a zalaegerszegi városházán. (Fotó: Seres Péter)

A zalaegerszegi programok során a fiatalokat a városházán üdvözölték egy hangulatos beszélgetés keretében, ahol a vendégek a magyar oktatási rendszerről és a zalaegerszegi sportolási lehetőségekről faggatták Gecse Pétert és Velkey Pétert. Az eseményen emellett Szurgutról is kiderült néhány érdekes információ, például, hogy az ottani gyerekek hat napot járnak iskolába, kivéve, ha rendkívüli, -24 fokos vagy annál nagyobb hideget mérnek. Abban az esetben ugyanis a fiatalok otthon maradnak és interneten keresztül kapják meg a tananyagot és a különböző megoldandó feladatokat. A tavalyi tanévben például két hónapon át folyt így az oktatás, hiszen abban a térségben jelenleg is -15 fok van átlagosan, az első hó pedig már szeptemberben leesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!