Zalaegerszeg

2014.10.28. 20:25

Csütörtöktől megindulhatnak a vizsgálatok

Zalaegerszeg - Október 30-tól, csütörtöktől 2,5 hónapnyi szünet után ismét fogadja a betegeket a kórház MR laborja.

Magyar Hajnalka

Mint ismeretes, a Zala Megyei Kórházban zajló építkezés miatt augusztus közepétől egy magánintézmény végezte a járóbetegek MR vizsgálatát. Az eredeti tervek szerint szeptember végéig tartott volna az átmeneti szünet, ám az építkezés során jelentkező nehézségek miatt az időszak egy hónappal meghosszabbodott – tudtuk meg dr. Oroszlán Tamás stratégiai igazgatótól. A fenti időszak alatt a járóbetegeket a Zárda utcai magán egészségügyi központ, a fekvőbetegeket pedig a kaposvári és a szombathelyi kórház MR készüléke látta el.

Az építkezés folytatódik, az MR megközelítését feliratok segítik. Fotó: Katona Tibor

– Nem volt egyszerű megszervezni az ellátást, egy ilyen kényszerhelyzetben óhatatlanul előfordulnak csúszások, nehézségek, de a betegellátásban jelentős fennakadás nem történt – teszi még hozzá dr. Oroszlán Tamás. – Tény, hogy az átmeneti időszakban kevesebb kórházi járóbeteg vizsgálatára nyílt lehetőség, hiszen a magánintézmény a saját pácienseit is fogadta, de evvel együtt is ez a modell járt a legkisebb veszteséggel és zavarral a betegellátás szempontjából.

Csütörtöktől tehát, a próbaüzemet követően teljes gőzzel újraindul a kórházi MR. A labor ugyanott működik mint korábban, megközelítése azonban változott, bejárata az épülő tömb déli oldaláról nyílik. A tájékozódást feliratok segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!