Zalaegerszeg

2014.10.15. 13:32

Alacsony részvételi arány - Az EZE szerint ezért nem szerepeltek jobban

Zalaegerszeg - Gratulált az önkormányzati választás győzteseinek dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) elnöke.

Szabó Judit

Az EZE, a DK és az Együtt választási szövetsége azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, folytatta szerdai sajtótájékoztatóján. Az volt a céljuk, hogy minimum két jelöltet bejuttassanak az önkormányzatba, de ez nem sikerült. Ennek okát a rendkívül alacsony részvételi arányban jelölte meg (Zalaegerszegen a választópolgárok 34,4 százaléka ment el szavazni). Dr. Kocsis Gyula szerint csak olyan pártok szerepeltek jól, amelyeknek volt biztos szavazóbázisuk. Kitért arra, hogy ha sikerült volna összehozni a nagyobb választási koalíciót, jobb eredményt értek volna el, s megköszönte a szövetségükre és rá, mint polgármesterjelöltre leadott voksokat.

Az Együtt nevében Farkas Attila  jelezte: nyitottak a további együttműködésre partnereikkel,  s   hozzátette: nincs okuk szégyenkezni, csak közel 3 százalékkal maradtak el a Jobbik és az MSZP eredményétől.

A DK részéről Keresztes Csaba is úgy nyilatkozott,  hogy változatlanul az összefogás pártján állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!