Zalaegerszeg

2014.09.19. 14:34

100 új munkahely Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A déli ipari parkban épít üzemet a Nova Bútor Kft. A cég szerződésben vállalja, hogy meghatározott időn belül minimum 100 fővel emeli dolgozói létszámát.

Varga Lívia

Egyebek mellett ezt jelentette be közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester, megjegyezve: a bútorgyártó cég a város befektetés-támogató rendelete értelmében nettó 143 millió forint helyett kedvezményes áron, 35 millió forintért vásárolja meg a több mint négyhektáros területet. Ezért cserébe vállalja, hogy a támogatási szerződés aláírásától számított két éven belül megvalósítja a minimum 510 millió forintos fejlesztést. A beruházás üzembe helyezésétől számított két éven belül pedig a mostani állományhoz képest minimum száz fővel növeli a foglalkoztatottak számát és legalább 560 millió forintos árbevételt garantál.

A közgyűlés elfogadta az első féléves költségvetésről szóló beszámolót is. Eszerint, bár az elmúlt időszakban 800 millió forint többletforrással gyarapodott a város költségvetése, a precíz gazdálkodás ellenére a plusz összeget hiánypótlásra fordítják. Ennek oka, hogy  gazdasági nehézségei miatt jelentősen csökkent idén a legnagyobb adózó iparűzési adó fizetési kötelezettsége, ráadásul a cég az elmúlt években befizetett adóból több száz millió forintot visszaigényelt, így a pénzügyi tartalék elolvadt. A Flextronicson kívüli gazdaság viszont jól teljesített: az első félévben időarányosan 31 millió forinttal több adót fizettek a zalaegerszegi cégek, mint a tavalyi év hasonló időszakában, hangsúlyozta a polgármester.

A közgyűlési döntés értelmében a város jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási  Ösztöndíjpályázathoz, amely a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását támogatja.

Ezek is érdekelhetik