Zalaegerszeg

2014.07.14. 17:50

Víz- és gázvezeték-rekonstrukció a belvárosban

Zalaegerszeg - Útfelbontással járó közműberuházásokon dolgoznak a kivitelezők a belváros több szakaszán. A munkák a járműforgalmat is érintik.

Horváth A. Attila

A Kazinczy téren ivóvízvezeték-rekonstrukciót végez a Zalavíz Zrt. A tér északi oldalán, a felszín alatt egy azbesztcement gerincvezeték található, amelyen volt néhány csőtörés az elmúlt években, tudtuk meg Böcskey Zsolt műszaki igazgatótól. Mivel az önkormányzat hamarosan felújíttatja ezen a szakaszon a járdaburkolatot, nem lett volna célszerű megtartani a régi vezetéket, ugyanakkor az új elhelyezésére a terület közműtelítettsége miatt megoldást kellett találni. A Zalavíz, a Magyar Közút és az önkormányzat közötti egyeztetések alapján az a döntés született, hogy a szélső forgalmi sáv alatt fektetik le az új, 200-as műanyag vezetéket.

 

Böcskey Zsolt elmondta: mintegy 195 folyóméter hosszúságú szakaszon fektetnek le új vezetéket, valamint megépítik a szükséges bekötéseket és a tűzcsapokat, a Sütő és a Munkácsy utca között pedig a szennyvízcsatornát is kicserélik. A Sütő utcáig már végeztek a munkával, várhatóan a hét közepén aszfaltréteget kap az útburkolat, a hét végén pedig az illetékesek újra átadhatják a szakaszt a forgalomnak. Péntektől a Sütő és a Munkácsy utca között zárnak le egy sávot, itt előreláthatólag 3 hétig tart majd a forgalomkorlátozással járó munka. A Zalavíz Zrt. műszaki igazgatója ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Munkácsy utcát már nem érinti a lezárás.

A polgármesteri hivatalban érdeklődve megtudtuk, hogy a Kazinczy téri járdafelújítás is hamarosan elindul, a munkaterület átadása már megtörtént. Az északi oldalon a felületet térkővel burkolják majd, az üzleteknél pedig rámpákat alakítanak ki.

A közelben, a Mártírok útja Kazinczy tér és Eötvös utca közötti szakaszán egy másik beruházás zajlik hetek óta: itt az E.ON munkatársai dolgoznak a gázelosztó-vezeték rekonstrukcióján. Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a munka mintegy 325 méter hosszú vezetékszakaszt érint, a költsége közel 16 millió forint, a célja pedig a gázellátás zavartalanságának biztosítása. Ezen a szakaszon jelenleg egy irányban (a Kazinczy tértől dél felé) haladhat a forgalom, a jobb oldali sávot a közlekedők nem használhatják.

- A munkálatokat követően természetesen a burkolat helyreállítása is megtörténik. A befejezés július 25-én, a forgalom helyreállítása július 31-én várható - jelezte megkeresésünkre a szóvivő.

Egyházi Nikoletta arról is beszámolt lapunknak, hogy még az idén további rekonstrukciós munkákba kezd Zalaegerszegen az E.ON. A tervek szerint július 28-án indul a Göcseji - Egry utcai, 31-én a Gyár utcai, szeptember elsején pedig az Ady utca 1-11. szám közötti rekonstrukció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!