Zalaegerszeg

2014.05.28. 15:05

Újabb közfoglalkoztatási program Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. álláskeresőknek tartott rendezvényt, amelyen bemutatta a tavaly megnyílt irodájának tevékenységét.

Szabó Judit

Az iroda a hátrányos helyzetű munkanélküliek elhelyezkedését segíti egyebek mellett tanácsadással és kompetencia felméréssel.

– Több mint 540 ügyfelünk volt a városból és a térségből – tájékoztatott dr. Szili-Fodor Dóra, a kft. ügyvezetője. – Közülük ötvenheten elhelyezkedtek kőművesként, szerkezetlakatosként vagy szociális gondozóként, és harmincan már több mint egy éve dolgoznak. A többiek továbbra is segítséget várnak tőlünk. Nemrég pályázati úton másfél millió forint támogatást nyertünk a szolgáltatás folytatására. Szerdán második alkalommal tartottunk előadást az álláskeresőknek. A téma a közfoglalkoztatás volt, az előadók a közmunkások jogairól és kötelezettségeiről is beszéltek.

Nagy volt az érdeklődés, több mint száz álláskereső jelent meg a rendezvényen. Dr. Szili-Fodor Dóra elmondta, hogy június elején újabb közfoglalkoztatási program indul, amelyre a százból kilencvennégyen jelentkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!