Zalaegerszeg

2014.05.07. 15:46

Az unió ünnepe

Zalaegerszeg - Május 9-én biciklitúrával ünnepli Európa Napját az MSZP városi szervezete, hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

Góra Balázs, az MSZP megyei alelnöke elmondta: az ünnepnek különös apropót ad, hogy Magyarország tíz éve tagja az Európai Uniónak, és hogy közeleg az európai parlamenti választás. Hangsúlyozta, hogy hazánk eddig csak profitált az unióból. A térségben a lakosság arányában mi kapjuk a legmagasabb támogatást az európai közösségtől (az elmúlt 7-8 évben lakosonként mintegy félmillió forint érkezett). Elhangzott: az MSZP minél több képviselőt szeretne az Európai Parlamentbe juttatni, s elérni, hogy hazánkban is több munkahely jöjjön létre és méltányos fizetésekért dolgozzanak az emberek.

Koltai Tibor, a városi szervezet elnökségi tagja közölte, hogy pénteken 16.15-kor rövid biciklitúrára várják az érdeklődőket az Október 6. térre. Onnét a zsidó temető előtti emlékműhöz mennek, majd a Felszabadulás emlékműköz, s az Európa téren ér véget a 35-45 perces kerékpározás. A téren Major Gábor, az MSZP városi elnöke mond beszédet, végül léggömböket engednek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!