Zalaegerszeg

2014.04.24. 16:25

Új ultrahang segíti a munkát az intenzíven

Zalaegerszeg - Minden extrával felszerelt, 4 millió forint értékű mobil ultrahangkészüléket adtak át csütörtökön a megyei kórház intenzív osztályán.

Magyar Hajnalka

Elsőként dr. Csidei Irén főigazgató szólt a széles együttműködésen alapuló beszerzés hátteréről, majd Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke részletezte támogatói szerepüket. Ezt követően a beszerzést támogató cégek képviselői szóltak. Kulifai Gábor, a Diaverum Kft. ügyvezetője vázolta a készülék művese kezelést segítő erényeit, majd Csuka Szabolcs, a műszert szállító Medexpert Kft. ultrahang szakterület vezetője méltatta a berendezés felszereltségét. Dr. Kránitz Katalin, az intenzív osztály vezetője az alkalmazás sokoldalú lehetőségeit bontotta ki, majd dr. Fenyősi Zoltán adjunktus működés közben is bemutatta a folyadék gyülemek lecsapolását, vénás kanülök behelyezését, és a biztonságos érzéstelenítést egyaránt könnyítő műszert.

Dr. Fenyősi Zoltán Olasz Erzsébet vezető ápoló közreműködésével mutatta be a szívultrahang fejjel is felszerelt készüléket (Fotó: Pezzetta Umberto)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!