Zalaegerszeg

2014.04.17. 11:20

Jubileumát ünnepelte az Összefogás Egyesület

Zalaegerszeg - A rendszerváltás idején a városban az első civilszervezetek egyikeként jött létre az Összefogás Egyesület Pózván. Az elmúlt hét végén a 25 éves jubileumukat ünnepelték.

Arany Gábor

- Kezdeni kellene valamit a kisebbik régi iskolaépülettel, ezt Beke Gabriella vetette fel, és ő hívott össze néhányunkat annak idején - idézte fel az az első lépéseket Kaszás Istvánné, aki első elnökként ez év elejéig vezette az egyesületet. A hat alapító tag mellé tovább tucatnyi társult és már együtt próbáltak életet vinni a falak közé, no meg azon kívülre is.

Népfőiskolai esték, tornafoglalkozások, gyermeknapok, nőnapok és férfinapok, farsang, karácsonyi, játszóházak, kirándulások, éjszakai túrák és hasonló programok kínáltak, kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

- A rendezvényeket fotókon is megörökítettük, négy nagy albumot töltöttek meg eddig - mondta büszkén Kaszásné.

Tanainé Farkas Zsuzsanna köszöntötte az ünnepség résztvevőit (Fotó: A szerző)

Az Összefogásnak abban is szerepe volt, hogy a 2000-es évek eleje óta újra hetente miséznek a nagyobbik iskolai épületben, a két világháború áldozatainak pedig emlékművet állítottak a temetőben.

- Sokat segített, hogy már az elején mellénk állt az önkormányzat, így a támogatásukkal és nagyon sok munkával sikerült ezt az épületet teljesen felújítani, például vizet, gázt bevezetni, konyhát kialakítani - sorolta  a változásokat.

Az egyesület vezetését ez évben Kaszásnétól Tanainé Farkas Zsuzsanna vette át. A szombati ünnepségen megjelent Gyutai Csaba polgármester is, aki köszönetet mondott az egyesült közösségépítő munkájáért és átadta az elnöknek a város nagy emléklapját, valamit közölte, hogy a polgármesteri keretből 100 ezer forint támogatást kap az Összefogás. Gyutai Csaba az egyesület korábbi vezetője, Kaszás Istvánné tevékenységét is emléklappal ismerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!