Zalaegerszeg

2014.04.07. 19:30

Idén is keresnek ifjú kócsagőröket

Zalaegerszeg - Az Y-Triász társulás ez évben is meghirdeti az Ifjú kócsagőr programot: 18-23 éves fiatalok jelentkezését várják, akik behatóan megismerkedhetnek a természetvédelemmel.

Varga Andor

Az Y-Triász (ennek tagja a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, és a Hortobágyi Nemzeti Park) tavaly hirdette meg először a programot, melyre akkor több száz fiatal jelentkezett.

Tavaly Janó Gizella bizonyult a legjobb ifjú kócsagőrnek. A döntőt januárban bonyolították le a Kis-Balatonon. Fotó: Pezzetta Umberto

A vidékünkön illetékes Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján is megjelent felhívás szerint a jelentkezőktől önéletrajzot és motivációs levelet várnak, majd a kiválasztás több körben történik. Akik mindezeket „túlélik", természetesen versenyben vesznek részt, a program legfontosabb része viszont a nyári, kéthetes, intenzív terepgyakorlat, egy-egy természetvédelmi őr oldalán. Ekkor lehet szükség arra a szakmai elhivatottságra, kreativitásra, önállóságra, kitartásra és állóképességre, ami a kiírásban elvárásként szerepel.

Tavalyi résztvevők mondták: a való természetvédelemben szerzett tapasztalatok önmagukban is megérik a jelentkezést. De a többfordulós verseny végén ettől függetlenül díjak is várják a legjobbakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!