Zalaegerszeg

2014.04.19. 14:04

Húsvéti jótékonyság

Zalaegerszeg - Csokinyuszi, játék, ruhanemű és számos egyéb hasznos ajándék került elő szombaton a tucatnyi csomagból, amellyel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) zalaegerszegi tagjai ajándékozták meg a landorhegyi Csecsemő- és Gyermekotthon lakóit.

Magyar Hajnalka

- Nekünk, keresztényeknek a húsvét nem csak a nyúlról és a tojásról szól, hanem Krisztus feltámadásáról is, ami számunkra egyben a szeretet és az együttérzés ünnepe - szól akciójuk hátteréről Herold Barnabás, az IKSZ zalaegerszegi elnöke. - Ezért gondoltuk, hogy ez kiváló alkalom arra, hogy mi is kifejezzük szeretetünket. Ifjúsági szervezetként fontosnak tartjuk, hogy a jövő nemzedékét segítsük, különösen, ha olyan gyerekekről van szó, akik nem olyan szerencsések mint mi, tehát nincs meg a biztonságot nyújtó családi hátterük.

 

A fiatalok az adományokat saját környezetükben gyűjtötték, az otthon, barátoknál, ismerősöknél feleslegessé vált, de jó minőségű holmikat adták tovább a rászorulóknak, kiegészítve némi édességgel. Az otthon kis lakói örömmel vették át az ajándékokat, az intézmény szakemberei pedig szerény vendégséggel viszonozták a gesztust. A fiatalokat elkísérte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!