Zalaegerszeg

2014.04.10. 09:49

Gyakoroltak a zalaegerszegi tűzoltók

Április 9-én, szerdán a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportja a Pannontej Zrt. telephelyén szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat által szervezett gyakorlat feltételezett szituációja értelmében a csomagoló előkészítőben elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett és veszélyeztette a többi berendezést. A gyakorlat során az állomány a feltételezett tűz eloltásához kapcsolódó taktikai és szerelési lépéseket gyakorolta és három vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat, miközben a cég biztonsági szolgálata a dolgozók kiürítéséről és biztonságos elhelyezéséről gondoskodott. A gyakorlatot követően - amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megfeleltre értékelt - az ottani tűzvédelmi szakember kérésére a kézi tűzoltó készülékekről és használatukról tartottak bemutatót a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!