Zalaegerszeg

2014.02.06. 15:55

A Béke ligeti diákok munkái bejárták a világot

Londonba, sőt Hongkongba is eljutottak a Béke ligeti iskola diákjainak festményei, rajzai.

Szabó Judit

A tanulásban akadályozott, valamint az értelmileg sérült diákok nevelését és oktatását végző Béke ligeti iskola tavaly bekapcsolódott egy nemzetközi projektbe, amelyet egy Angliában élő olasz származású képzőművész indított. Az „IMPREINT Save me” elnevezésű program lebonyolítói számos országban gyerekekkel közösen végeztek alkotó tevékenységet, meggyőződve arról, hogy ez örök élmény marad, a diákok munka közben kiélhetik kreativitásukat, s abból akár felnőttként is ihletet meríthetnek. A művésznek szívügye volt, hogy fogyatékkal élők is bekapcsolódjanak a projektbe.

A gyerekek szívesen részt vettek az alkotómunkában, és nagyon jól sikerültek a műveik (Fotó: Béke ligeti iskola)

A Béke ligeti iskolában zajlott foglalkozások során az 5., 6. és 8. évfolyamosok pólókra rajzoltak és festettek. Az elkészült művek nagyon megtetszettek a projekt elindítójának. Az alkotásokat beválogatta azok közé a munkák közé, amelyeket már a világ számos városában bemutattak egy vándorkiállítás keretében. A művek Londonba és Hongkongba is eljutottak.

Herold József, a Béke ligeti iskola igazgatója elmondta, hogy az olasz művész egy hatalmas bőröndnyi, rajzoláshoz és festéshez szükséges eszközt küldött az iskola rajzszakörének. A nemzetközi program elindítói még vissza szeretnének térni Zalaegerszegre, és az iskola is örömmel fogadja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!