Zalaegerszeg

2013.12.16. 12:21

Program a helyi ügyekért

Zalaegerszeg - A Zalai Falvakért Egyesület és a Hegypásztor kör elindította a Spiritusz programot.

Szabó Judit

A három évig tartó projekt célja, hogy az abban részt vevő kis falvak közösségeit felkészítsék a helyi ügyek aktív és eredményes képviseletére.  A Zalai Falvakért Egyesület 18 településen valósítja meg a programot a partnereivel, köztük bejegyzett civil szervezetekkel, de együttműködik a falu fejlődését szívügyének tekintő baráti társaságokkal, együtt gondolkodó közösségekkel is. A projekt során kezükbe adják  a közösségfejlesztés módszereit és a modern kommunikációs technikák eszköztárát.

A program résztvevőinek lehetőségük lesz tapasztalatcserékre, továbbá áttekinteni saját működési gyakorlatukat és tanácsokat kérni a továbblépéshez. Közösségfejlesztő szakemberek segítségével felmérik a településen élők igényeit, érdeklődését. Elkészítik a helyi értékek képes-filmes leltárát is, és szabadegyetemi kurzusokat indítanak. „Kis falvak nagy napjai" címmel faluünnepeket is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!