Zalaegerszeg

2013.12.21. 13:21

Ételt és ruhaneműt osztottak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Még a nap is kisütött szombaton késő délelőtt, amikor a zalaegerszegi zsinagóga szomszédságában a Hit Gyülekezet aktivistái hozzálátták az étel- és ruhaosztásának, immár negyedik alkalommal. A sátrak előtt kígyózó sorok jelezték, sokan itt oldják meg a karácsonyi beszerzéseket.

Arany Gábor

– Ruhafélét válogattunk a gyerekeknek és magunknak ­– mutatta megtömött szatyrait három fiatalasszony. Mint elmondták, otthon öt gyermek várja őket, ide csak négyet hoztak magukkal. Egyikük, a hét évesforma Martin számára már jól sikerült a nap, méretes játékautóját tologatta parkoló kövén.

– Ez a karácsonyi ajándéka, a Vöröskereszt segélyhelyén kaptuk, mert ma már ott is jártunk – árulták el, és hosszasan tanakodtak, hogy beálljanak-e a sorba a gulyáslevesért is.

Hit gyülekezete a rászorulóknak ételt és italt, ruház oszt. Fotó: Pezzetta Umberto

De nemcsak ezt kaphattak, mert támogató cégek – Zalaco, Mikofámi, Vásár, Zalavíz, Prímagáz, Zalaagrár – jóvoltából a tartalmas leves mellé fánk, tea, szatyornyi alma és krumpli is jutott. Ezt már Kozári Jenő, a Hit Gyülekezet zalaegerszegi presbitere árulta el érdeklődésünkre.

– Közel 400 adag ételt tudunk kimérni, köszönhetően a háromszázezer forint értékű felajánlásnak. A gulyást 30 kiló húsból főztük, ezen kívül 3 mázsa krumpli, 4 mázsa alma, több száz fánk, 30 kiló kenyér – tartott rövid leltárt. – A híveink gyűjtéséből, felajánlásából pedig több mázsa ruhaneművel is tudunk segíteni – tette hozzá.

Azt már a ruhássátorban tudtuk meg, hogy különösen cipőt, meleg zoknit és kabátot kerestek azok, akik legtöbb időt az utcán kénytelenek tölteni, a hajléktalanok. Emellett kelendők voltak még a gyermekholmik. Szinte kielégíthetetlenek voltak az igények, ezért hogy jusson mindenkinek, személyenként 2-3 szatyornyi portékát lehetett elvinni.

A zalai megyeszékhelyen szombaton a Vöröskereszt Jókai utcai gyűjtő- és segélyhelyén is fogadták a rászorulókat, itt 60 élelmiszercsomagot osztottak ki. A megyei rendőr-főkapitányságon pedig a munkatársaik által gyűjtött holmikból készítették az ajándékcsomagokat, hogy azokat 24-én délután dr. Fülöp Valter főkapitány a landorhegyi úti gyermekotthon lakóinak adhassa át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!