Zalaegerszeg

2013.05.17. 13:02

Televíziós tanácskozás Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Regionális konferenciát rendezett pénteken a helyi televíziózásról a West-Pannon Audiovizuális Klaszter.

Szabó Judit

A konferencia célja az volt, hogy áttekintsék a helyi televíziózás helyzetét nemzetközi vonatkozásban is, tájékoztatta a Zalai Hírlapot Lovass Tibor, a Nyugati Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület elnöke. Ezért szlovén és horvát televíziós kollégákat is meghívtak, hogy megtudják, ők milyen műsorstruktúrával, milyen gazdasági környezetben dolgoznak, és szó esett arról is, mivel tudnák segíteni egymás munkáját.

- Ezeknek a témáknak a megvitatásához hívtuk segítségül a Nemzeti Médiahatóság Médiatanácsának két tagját, dr. Kollarik Tamást és dr. Auer Jánost, illetve itt van dr. Andrássy György, a médiahatóság főosztályvezetője, aki a közösségi rádiók és televíziók lehetőségeiről beszél. Megfigyelhető ugyanis egy átalakulási folyamat: van, amelyik kereskedelmi irányba megy el, a másik átalakul közösségivé, és nagyon sok közösségi rádió indul - mondta Lovass Tibor.

A konferenciára meghívtak középiskolás, médiával foglalkozó diákokat is, hogy lássák, hogyan működik Magyarországon a televíziózás.

A rendezvény résztvevői elhatározták, hogy közös műsorokat készítenek a határon túli televíziókkal, s erre pályázni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!