Zalaegerszeg

2012.12.17. 17:13

Döntöttek a lakásalap forrásairól

Zalaegerszeg - Termofor kémények cseréjére, a belvárosrehabilitáció folytatására és andráshidai telkek kialakítására is félretett pénzt a lakásalapból a zalaegerszegi önkormányzat.

Szabó Judit

Ebbe az alapba a városi lakások értékesítéséből befolyó bevételeket gyűjtik. A pénzt csak lakhatással összefüggő, valamint belváros-rehabilitációs célokra fordíthatják. Az alapban szeptember végén 414 millió forint volt, ebből 144 millió forintot költhetnek el jövőre. Azokat a fiatalokat, akik 2013-ban jutnak hozzá az első lakásukhoz, 20 millió forinttal támogatják a tervek szerint, a városi bérlakások felújítására pedig 25 milliót szánnak. A termofor kémények cseréjét célzó pályázatok támogatására 37,2 millió forintot különítettek el. A képviselők 25 millió forintot szavaztak meg építési telkek kialakítására Andráshida keleti külterületén, de ebből a keretből a Flórián utca déli részének területrendezését is elvégzik. Erre azért van szükség, hogy összeköthessék a Mártírok és az Arany János utcát. A városrehabilitációs program folytatására a lakásalapból 36,8 millió forintot fordítanak jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!