Zalaegerszeg

2012.01.30. 19:22

Kész az óvodafelújítás Pacsán

Pacsa – Az általános iskola felújítási munkálatai jól haladnak, az óvoda pedig elkészült, bár egy hónapos késéssel. A csúszásért a szerződés alapján kötbért kér az önkormányzat a kivitelezőtől.

Szabó Judit

Pacsán európai uniós támogatással zajlik az általános iskola és az óvodaépület felújítása. A nevelési és oktatási intézményre összesen körülbelül háromszázmillió forintot költenek, az összeg kilencven százalékát pályázaton nyerte az önkormányzat. Az óvoda esetében a teljes felújítás volt a cél: a fűtési rendszertől az elektromos hálózatokon át a burkolatokig mindenre kiterjedt a korszerűsítés, a tetőt is kicserélték. A műszaki átadásnak december közepe volt a határideje, de a kivitelező nem végzett, csak bő egy hete fejezte be a munkálatokat. Henczi Zoltán polgármester elmondta, hogy a szerződés alapján kötbérigénnyel lépnek fel a késés miatt.

Az iskola átalakítása nyáron kezdődött az akadálymentesítés megoldásával. A felújítási program fontos célja, hogy csökkentsék az energiafelhasználást a fűtési rendszer korszerűsítésével, a hőszigeteléssel, valamint az új nyílászárók beépítésével. A tornatermet is teljesen átalakítják: a régi, 288 négyzetméteres terem helyett hamarosan egy nagyobb, 450 négyzetméteres csarnokban bonyolíthatják le a testnevelés órákat.

Henczi Zoltán elmondta, hogy az iskola felújítása a terveknek megfelelően halad, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy a május huszadikai határidőre befejeződjön az építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!