Zalaegerszeg

2012.01.02. 17:33

Depóniabővítés 600 milliós beruházással

A búslakpusztai hulladéklerakó bővítését tervezi a Zala-Depo Kft. A zalaegerszegi önkormányzat nemrég hagyta jóvá az elképzelést, s eldőlt, hogy városi területen zajlik majd a beruházás.

Szabó Judit

 

Lassan betelik a 2001-ben kialakított búslakpusztai hulladéklerakó, ezért a Zala-Depo Kft. már két éve keresi a bővítés lehetőségét. Először a jelenlegi depóniától északra  tervezték az új szeméttelep  létrehozását, részben önkormányzati, részben  magánterületen. Ám utóbbi tulajdonosok elzárkóztak birtokuk értékesítésétől, a város pedig nem akart élni a kisajátítás lehetőségével  - jelezte  Doszpoth Attila alpolgármester. Más megoldást kerestek: eldöntötték, hogy északnyugatra bővítik a létesítményt, önkormányzati területen. Körülbelül félmillió köbméter hulladék befogadására alkalmas depóniát  akarnak létrehozni két év alatt, mintegy  600 millió forintból,  a Zala-Depo Kft. finanszírozásában. Az új depónia   egy dombra kúszik fel, egybeépülve a mostanival úgy, hogy annak egy részére még lehet majd hulladékot pakolni. Észak- Zalában a zalaegerszegin  kívül csak egy uniós előírásoknak megfelelő lerakó van, a  zalabéri, az viszont  csak lakossági szemetet  fogadhat. A  közületek hulladékának elhelyezésében így fontos szerep vár a bővülő búslakpusztaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!