Zalaegerszeg

2011.10.28. 09:18

Családias madárijesztők Zalaegerszegen (képgalériával)

Vidám gyerekek, vidám madárijesztők és termetes töklámpások fogadták a látogatókat a zalaegerszegi Mikes Kelem utcai óvodában. Az intézményben tavaly indították a zöld fal programot, amelynek keretében a népi hagyományokat és szokásokat ismertetik meg a gyerekekkel, no és a szüleikkel.

Arany Gábor

- Összegyűjtjük minden hónapban az arra az időszakra jellemző szokásokat, hagyományokat és ezekre alapozva rendezünk programokat - magyarázta a naponta száz gyermeket fogadó óvoda vezetője, Kovács Józsefné. - Élményt, tapasztalatokat kínálunk a gyermekeknek. Szeptemberben például a szülőkkel együtt szüreteltünk itt az udvaron. A családok hozták a szőlőt, a gyerekek daráltak, préseltek, mustot kóstoltak. Parázson kürtös kalács sült, az óvónők népviseletben játszóházat tartottak, dalokat énekeltek - mesélte.


Szerveztek már kirándulást is, hogy háziállatokkal ismerkedhessenek az óvodások. Novemberben már az év végi ünnepekre készülődve rendeznek kézműves foglalkozásokat. A most látható madárijesztők és töklámpások versenyét, kiállítást pedig a családok között hirdették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!