Zalaegerszeg

2011.09.08. 14:59

Fizetni kell 70 év felett is

Körülbelül százhúsz nyugdíjast érint a zalalövői önkormányzat szeptember elsején életbe lépett takarékossági intézkedése, mely szerint a továbbiakban nem vállalja át a hulladékszállítási díj kifizetését a 70 éven felüli egyedülállóktól.

Szabó Judit

Ezzel éves szinten mintegy 2,4 millió forintot takaríthat meg az önkormányzat, az eddig mentességet élvező időseknek ugyanakkor negyedévente körülbelül ötezer forint szemétdíjat kell fizetniük, ha 120 literes kukát használnak. Az üdülőtulajdonosok 50 százalékos kedvezménye megmarad, a jogszabályok szerint ezt nem lehet eltörölni.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy jövőre teljesen megújul a díjkedvezmények rendszere, azzal párhuzamosan, hogy új közszolgáltató, a Zalaispa Zrt. biztosítja majd a hulladékszállítást és látja el az ahhoz kapcsolódó feladatokat. A zrt. azt ajánlotta a testületnek, hogy megbízása esetén a 70 éven felüli egyedül élőknek kedvezményt biztosít: a hagyományos, 120 literes kuka tartalmát a 60 literes edény kiürítésének díjáért szállítja el. Az önkormányzat azonban azt szeretné, ha valamennyi egyedül élőre ez a szabály vonatkozna, az életkortól függetlenül. Erről még folynak az egyeztetések, abban a kérdésben viszont már döntés született, hogy a Zalai Huke Kft. szerződésének év végi lejárta után a Zalaispa Zrt.-vel köt hulladékszállítási megállapodást a város, tíz évre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!